A 160 centiméter magas, 50 kilogrammos bikát már megtekinthetik a látogatók a zsiráfházban. Az örömteli eseményről az intézmény honlapján így számoltak be.

A kis zsiráf érkezését egy héttel későbbre vártuk, így gondozóink is meglepődtek, amikor szombaton reggel, az ötéves, Bogi névre hallgató zsiráftehenünk mellett egy borjú ugrándozott. A zsiráfoknál amúgy problémás vemhesség és ellés Bogi esetében meglepően könnyen ment. A zsiráfmama először nem tudta, hogyan kell megszoptatni kicsinyét, de végül rájött, mit kell csinálnia.

Rothschild-zsiráfok (Giraffa camelopardalis rothschildi) a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868-1937) után kapták nevüket. Eredetileg Ugandában, Kenyában, illetve Dél-Szudánban őshonosak,ezért Uganda zsiráfnak is szokták nevezni. Veszélyeztetett patásnak számít, a természetben kevesebb mint 700 egyed él belőlük. A világ állatkertjeiben nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon, köztük 5 itt, a Nyíregyházi Állatparkban él. A most született borjú a hetedik Nyíregyházán született zsiráf.

fotó: MTI