Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Drukkoljunk a zebracsikónak!

Fontos tudnivaló, sose lépj az alvó krokodil hátára. Veszélyes.

Tovább

Haraptál már tűpárnába?

Fiatal oroszlánok győzködik  szavannán a tarajos sült, hogy játsszon velük, vagy legalább legyen vacsora. 

Tovább

Nicsak, egy halott impala!

Ezt gondolhatta magában a hiéna, amikor meglátta a leopárd  gepárd (elírás volt, javítva, kösz. )zsákmányát. Kicsit vitatkoztak azon, hogy kié lesz az impala. Aztán valami történt.

hiéna leopárd impala menekülés

Itt a vége, fuss el véle.

Tovább

A földimalac csodálatos menekülése

Nem csak a hiéna, de mi sem értettük, hová tűnt a zsákmány.

Tovább

Így még nem ráztak le oroszlánt

Lesz egy kis dolga a terepjáróval a karosszéria lakatosnak.

Tovább

Medvét láttak a Mátrában

Egy Pásztóhoz közeli helyen telepített vadkamera rögzítette a medvebocsok képét, ami alapján feltételezhető, hogy az anyjuk is a közelben tartózkodik. A felvétel nyilvánosságra hozása után a Büki Nemzeti Park igazgatósága közleményt adott ki, mely szerint, " a Pásztó külterületén észlelt medvével kapcsolatos előfordulásnak valós alapja van. Ezért felhívjuk a külterületen tartózkodók figyelmét a barna medvével kapcsolatos konfliktuskerülő viselkedési tanácsok betartására".

A BNPI tanácsai: 

  • A medve nem játék, a medvét el kell kerülni!
  • A medvével nem kell barátkozni – bármilyen korú is legyen. A bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van. A legtöbb konfliktus az anyamedvékhez kapcsolódik!
  • A medve indokolatlanul nem támad emberre, sőt ha lehetősége van rá, messze elkerüli.
  • Ha erdőben járunk és úgy gondoljuk, hogy bármikor felbukkanhat, keltsünk magunk körül zajt (pl. fütyülés). Nagyobb társaság esetén kisebb a támadás veszélye.
  • Ha mégis medvével találkozunk, de az állat nem vett észre minket, lehetőleg feltűnés nélkül, halkan azonnal távozzunk a helyszínről. Ha a medve észrevesz, ne próbáljuk elzavarni kövekkel vagy bármi mással.Autós találkozás esetén tilos elhagyni a járművet!
  • Ne etessük, közelről ne fényképezzük a medvét!
  • Ha a medve közeledni próbál, hagyjuk ott a magunkkal vitt élelmet egy helyen, és lassan, figyelemmel kísérve az állatot, távolodjunk el a környékről.
  • Ne nézzünk a medve szemébe, ez agresszivitást válthat ki, ugyanakkor ne fordítsunk hátat az állatnak.Ha a medve két lábra áll, őrizzük meg nyugalmunkat, ez még nem jelent kimondottan támadási jelet, lehet, hogy csupán a terepet fürkészi.
  • Ha a medve közel merészkedik, ne provokáljuk, és ne tegyünk hirtelen mozdulatokat.
  • Kutyasétáltatás, kutyával való vadászat esetén is veszélyes helyzet alakulhat ki, ha a medve elől menekülő kutya a gazdához fog visszafutni – akár az őt követő állat kíséretében.
  • Az erős illatú élelmiszereket ne a sátorban tároljuk. Éjszakára célszerű a sátortól távolabb, fára, a medve által hozzáférhetetlen helyre tenni.

via: 444.hu

Tovább

Tigrisre támadnak a huskyk

Az elején azért nem voltak ennyire bátrak.

Tovább

Tükör a dzsungelben

Megpróbál a tükörképére rájeszteni a gorilla.

Tovább

Elfajult a vita a hiénák között

El kellett dönteni, hogy ki az úr a háznál.

Tovább

Kobrával küzd a mókus

A kölykei életére vigyáz ezerrel, amíg el nem múlik a veszély.

Tovább

Könnyű prédának tűntek

Visszatámad a zsákmányállat: az nevet, aki utoljára nevet.

Tovább

Az élet a vadonban is harc

Nem érdemes a győztesre fogadni. Időnként valaki életben marad.

harc zsiráf medve farkas orrszarvú leopárd tarajos sül

Tovább

Elefántra támad az oroszlán

Kérdés, hogy mi lesz a küzdelem vége.

Tovább

Szóltam, ne fotózzál!

Az elefántok párzási időszakában a tesztoszteron mennyisége a hatszorosára nő, könnyen dühbe jönnek. Szegény látogató itta meg a levét. 

Tovább

A nevető harmadik

Összeveszett a zsákmányon két leopárd. A varacskos meg odébb állt. 

Van tanulság?

Tovább

Oscar-díjat érdemel a vadkutya

Halottnak tetette magát az oroszlán szájában, aztán télakot vett.

The winner is:

Tovább

Ez hihetetlen mentés volt!

A méhészborz kölykére fájt a leopárd foga, de ehhez az anyának is volt néhány szava.

Spoiler! Éhes maradt mintás macska. Csak nézz bután.

Tovább

Rendet tesz az elefánt

Elmagyarázza a viziló babáknak, hogy ki a főnök. 

Tovább

Halott gazdájára vár a kutya

A kutya gazdáját augusztusban érte halálos baleset Kínában, a Belső-Mongóliai Hohhot városban, a kutya nyolcvan napja ül az út szélén. Beszámolók szerint nem találja helyét ebben a világban, a járókelők barátkozása nem érdekli, és nem mozdul el messzire a baleset helyszíne mellől.

forrás: 444

Tovább

Ne add fel, kismedve!

Nagy bajban van a medvebocs. Drukkoljunk neki!

Tovább

Kétfejű kígyőt találtak

Olyan, mint az embereknél a sziámi ikrek. A Virginiábant talált kétfejű mokaszinkígyó embrió nem váltak szét, a táplálkozás komoly problémát jelenthet a számára.  Helyi vadvédelem otthont keres neki.

kétfejű kígyó

forrás: 444

Tovább

Tarajos süllel küzd a leopárd

Nehezen talál fogást rajta. Ki marad hoppon a végére? Egészen ritka felvétel.

tarajos sül leopárd harc

Tovább

Hova lett az asztal üveglapja?

Meg van döbbenve a hiányán a cica.

Tovább

Rámentek az oroszlánok a tarajos sülre

Lesz ebből így vacsora?

Tovább

Menekülnek az állatok

Megannyi kis szabadulóművész, tökre Houdinik.

Tovább

Hirdetés

NAGYON ÁLLAT

blogavatar

Négy láb jó, két láb rossz.

Hirdetés

Címkefelhő

kutya (470),macska (262),cica (222),játék (214),elefánt (83),kölyök (67),oroszlán (61),barátság (49),harc (38),sün (35),krokodil (34),mopsz (34),támadás (31),róka (30),gyerek (27),vadászat (26),medve (26),leopárd (23),bocs (23),orrszarvú (23),kacsa (22),mentés (22),evés (22),bébi (21),mosómedve (21),kecske (21),panda (20),mókus (20),jegesmedve (19),San Diego Zoo Safari Park (19),golden retriever (19),husky (18),bagoly (18),nagyon állat (18),víziló (17),BBC (17),nyúl (17),(17),kölykök (17),pingvin (17),zsiráf (17),teknős (16),kígyó (16),tigris (16),nyuszi (15),alszik (14),majom (14),(14),eszik (13),corgi (13),francia bulldog (13),kafferbivaly (12),törpemalac (12),zebra (11),borjú (11),malac (11),spicc (11),tacskó (11),lajhár (11),hiéna (11),madár (11),csivava (11),iszik (11),jég (11),via tumblr (10),fóka (10),farkas (10),impala (10),halál (10),gepárd (10),fürdés (9),gida (9),menekülés (9),víz (9),küzdelem (9),úszás (9),kenguru (9),doboz (9),szurikáta (9),séta (8),koala (8),szarvas (8),vöröspanda (8),éhes (8),beagle (8),ugrás (8),grizzly (8),papagáj (8),segítség (8),labda (7),Maymo (7),medence (7),ébresztő (7),pitbull (7),sas (7),labrador (7),hal (7),szamár (7),Ausztrália (7),videó (7),antilop (7),gorilla (7),birka (6),hörcsög (6),tél (6),best of (6),szívás (6),alvás (6),orángután (6),Kruger Sightings (6),gnú (6),tej (6),baj (6),baleset (6),esés (6),Dél-Afrika (5),tarajos sül (5),ágy (5),Japán (5),boxer (5),autó (5),varacskos disznó (5),vadkutya (5),futás (5),tente (5),fáradt (5),tolvaj (5),pacsi (5),sivatagi róka (5),béka (5),dalmata (5),denevér (5),tehén (5),csirke (5),reggeli (5),alma (5),lufi (5),Elephant Nature Park (5),szomjas (5),cápa (5),simogatás (5),futópad (5),nindzsa (5),vita (5)

Reblog